Дори и малките бебета обичат разнообразието. Затова кашите на "Слънчо" са с различни вкусове - млечни и безмлечни, със и без глутен, за различна възраст. Всичките каши са вкусни и съдържат важни витамини за правилното развитие на Вашето бебе. След четвъртия месец кашите могат да са част от индивидуална диета за коригиране на нарушения в храненето - недостатъчно или прекомерно хранене, както и за регулиране на перисталтиката на червата в зависимост от действието на зърнените култури в състава им. Според нуждите на детето инстантните безмлечни каши могат да се приготвят с вода, кърма, хипоалергенно мляко, с ... |
|
|
|
Прочистващо и лечебно хранене. ... Запознахте се с различни методи за прочистване и лечение с помощта на хранителни продукти, също така научихте за някои системи за лечение на заболявания на храносмилателната система. Оказва се, че в нашите ръце е източникът на витамини и целебни вещества. Просто трябва да умеем да ги виждаме и да знаем как да ги използваме. В това ви помогнаха народните лечители и учените фитотерапевти - Генадий Малахов , Борис Болотов , Генадий Гарбузов , Глеб и Лариса Погожеви и вашият покорен слуга. Помнете главните правила на здравословното хранене: яжте с удоволствие и само тези продукти, които ... |
|
Фернан Бродел - член на Френската академия, един от най-значимите учени на XX век, в "Структурите на всекидневието" показва блестящ синтез между история, социология, философия и икономика. Тази книга е дълго пътешествие през улесненията и навиците, с които съвременният живот ни засипва. В действителност то ни отвежда на друга планета, в друга човешка вселена. Разбира се, бихме могли да отидем във Ферне при Волтер и тъй като мечтите са безплатни - да беседваме надълго с него без особени изненади. В идеен план хората от XVIII век са ни съвременници: духът и страстите им са доста сходни с нашите, за да се ... |
|
Житният режим по Учителя Петър Дънов. Под научната редакция д-р Димитър Пашкулев. ... Тази книга е навременно напомняне за подценяваната роля на зърната - както в рецептурата на всекидневното хранене, така и като основа за леки разтоварващи диети, често препоръчвани от Петър Дънов . Обърнато е внимание също на допълващите плодове, ядки и други растителни продукти, за да бъде житният режим по-пълноценен. Изтъкнати са особените предимства на други зърнени храни - ориз, овес, просо, елда и други, на покълналите семена и зърната в млечна зрялост. Особено подробно са разгледани преходните лечебни кризи по време на частичното ... |
|
В книгата ще откриете основни принципи на хранене за чист и здрав организъм и 280 лечебни рецепти. ... Книгата представя аргументите "за" вегетарианството и суровоядството на двама от най-изтъкнатите руски автори, написали свои трудове и разработили свои системи в тази насока. Предложените от тази книга рецепти за суровоядство и вегетарианството са особено подходящи за лечебни цели при хора предразположени към пълнеене, за хората страдащи от висок холестерол, атеросклероза, коронарно заболяване, високо кръвно налягане, при хора с нарушена обмяна на веществата, като подагра с повишено ниво на пикочната киселина, ... |
|
Дори и децата обичат разнообразието и се нуждаят от балансиран и контролиран хранителен режим. Затова в съдържанието на кашата на "HiPP" има витамин B1, който е важен за нервната система (изисква се по закон в зърнените каши за бебета). Кашата тип "кус кус" се приготвя бързо и е лесноусвоима и подходяща за следобедна закуска на бебета след 6-ия месец. Направена е от грис от твърда пшеница, от биологично производство. След 8-ия месец на детето може да добавите към готовата паста подходящ за деца сос, за да приготвите пастата, която вашето дете харесва. Бебешката паста "Звездички": е добре ... |
|
Кулинарните специалитети на Родопите са лесни за изпълнение, не изискват употребата на непопулярни у нас продукти и са от изключителна важност в рационалното и здравословно хранене. Млечните произведения заемат особено място в храненето на родопчани. Нерядко олиото се заменя с масло или лой. А саздърмите и пастърмите от овче месо са изключително разпространени. ... |
|
Инстантната био млечна каша с пшеничен грис съдържа мляко и пшеница (продукти на биологично земеделие). Пшеницата е преработена до лесно смилаема форма подходяща за бебета, така че да се съхранят най-ценните хранителни съставки. Така се постига особено добра поносимост на кашите от бебетата, което дава възможност да осигурите добре балансирана диета и помага за здравословното развитие на вашето дете. Към инстантната био млечна каша с пшеничен грис на "Töpfer" е добавено преходно мляко. Тя съдържа големи количества ценни витамини и минерали, и е естествен източник на хранителни фибри. Богата е и на ... |
|
Всяка майка, още по време на бременността си, обмисля въпросите, свързани с храненето на нейното дете. Приемането на течности и храненето са основни жизнени процеси, които осигуряват на малкия човек необходимите за правилния му растеж вещества. Всяка възраст след раждането на бебето се отличава с различен хранителен режим: Кърмене. Захранване. Преминаване към обща храна. Хранене наравно с възрастните. В тази книга е събрана информация за храненето на детето от раждането му до тригодишната му възраст. Посочени са препоръки за здравословно хранене до 3 години, рецепти от детски кухни и мнения на утвърдени специалисти. ... |
|
Био инстантната млечна каша с ябълка, банан и портокал осигурява разнообразие в менюто. Тя е засищаща и лесно смилаема, подходяща за бебета и малки деца. Съдържа биологично мляко и биологична пшеница, а като основа за нея е използвано преходно мляко. Пшеницата е преработена до лесно смилаема форма, подходяща за бебета над 6 месеца, така че да се съхранят най-ценните хранителни съставки. Така се постига особено добра поносимост на кашите от бебетата, което дава възможност да осигурите добре балансирана диета и помага на здравословното развитие на вашето дете. Към инстантната млечна каша с плодове на "Topfer" са ... |
|
Четвърто издание ... Производството на хляб е една от първите дейности на човека, започнала при заседналия му начин на живот. Приготвянето на храна е изисквало отглеждането на подходящи растения. За хляба това са житните - пшеница, ръж, царевица, ечемик и др. Постепенно начините за приготвяне на хляб, неговият вид и състав се усъвършенствуват с развитието на човешкото общество - от кашите с цели или натрошени зърна, използуването на кисел квас, откриването на хлебната мая до създаването на съвременните механизирани технологични процеси. Разнообразява се и асортиментът, който вече включва богатство от национални традиции, ... |