Ембосинг пудрата от серията Papermania на Docrafts е подходяща за създаване на повдигнати или вдлъбнати релефни изображения и дизайни върху хартиени крафт и скрапбукинг проекти. Тя представлява ситно смлян пигментен прах, предназначен за фиксиране, чрез нагряване. Използва се за направата на фонове и отпечатване на печати . Нанася се върху предварително напоена с тампон за ембосинг повърхност, след което се нагрява с пистолет за ембосинг, при което се разтапя и прилепва плътно и трайно, като ефектна декорация върху желаното място. Може да използвате всякакъв вид хартия - цветна , гланцова, картон и паус . ... |
|
Кулинарни рецепти ... Дълголетната традиция повелява на Великден и Гергьовден на българската трапеза да има ястия с агнешко месо - едно от най-вкусните и здравословни меса. Агнешкото чеверме, което се приготвя от цяло агне и се пече на жив огън, е нещо изключително вкусно, както и печеното бутче, пълнената агнешка плешка, прословутата дроб сърма... Чевермето, разбира се не е наш "патент" - "въртят" го и в Северна Африка, и в други арабски страни, където за кухнята са характерни още агнешко или овнешко с кускус. И тук традицията е много силна - да не забравяме, че овцете са първите опитомени животни и ... |
|
312 рецепти от традиционната българска кухня през XX век. Второ и преработено допълнено издание. ... Със 72 нови рецепти и примерно меню за постите. Какво се е случвало в кухните на бабите и прабабите ни? Кои са рецептите от нашето детство? А от тяхното? През 2016 г. Лилия Герасимова събра 240 традиционни автентични рецепти от всички краища на България в първото издание на "Кухнята на времето". В това ново преработено и допълнено издание ще откриете както тях, така и още 72 нови рецепти, а също и примерни постни менюта за четирите задължителни поста в православния календар - Великия пост, Петровия, ... |
|
Добре известно е, че загубата на българската държавност в края на XIV в., а скоро след това и на самостоятелната църковна организация, довеждат до разпръскването и унищожаването на множество културни паметници. Все пак, малкото оцеляло от онова богатство, заедно с новопридобитите находки от разкопките, са дали една задоволителна основа за проучването на различни страни от живота по българските земи през Средновековието. От друга страна, е факт, че в голямата си част археологическите находки са от трайни материали, а сравнително малко от органичен произход. Голям шанс е, че сред съхраненото са и част от текстилните ... |
|
Изданието съдържа бързи и вкусни рецепти с разнообразни продукти от агнешко месо, както и инструкции за тяхното приготвяне. В книгата ще откриете рецепти от българската и други национални кухни, апетитни ястия за традиционни празници като Гергьовден и още много интересни изненади за ценителите на кулинарното изкуство. Ще откриете още: различни видове маринати вкусни и бързи предястия многообразие от супи основни ястия и специалитети Добър апетит! ... |
|
Книга първа от поредицата "Змия и гълъб" от Шелби Махурин . ... Рийд и Лу са предопределени да бъдат врагове, но любовта има други планове... Преди две години Луиз льо Блан, единствена дъщеря на Господарката на вещиците, наречени Белите дами, е избягала от майка си и се укрива в земите на краля. А за да не могат да я намерят, тя се е отказала от магията и преживява с онова, което успее да открадне. Но вещици като нея биват преследвани и изгаряни на клада от заклетите ловци към Църквата. Рийд Дигори е капитан на ловците. Неговият живот е отдаден на Църквата и на правилото: Не оставяй жива вещица. Неочаквано ... |
|
Мултикукърът е универсален кухненски уред, който може да направи готвенето бързо и лесно. С възможността си за печене, мултикукърът може да ви помогне да създадете голямо разнообразие от вкусни и здравословни ястия. В тази книга ще намерите 160 вкусни рецепти, които са специално предназначени за мултикукър под налягане. От класически яхнии и супи до крехки печени меса и сочни морски дарове, тези рецепти ще ви вдъхновят да се възползвате максимално от вашия мултикукър. В допълнение към рецептите, тази книга включва и подробни инструкции за използване на вашия уред и програмите. Независимо дали сте зает професионалист, ... |
|
Всяка майка, още по време на бременността си, обмисля въпросите, свързани с храненето на нейното дете. Приемането на течности и храненето са основни жизнени процеси, които осигуряват на малкия човек необходимите за правилния му растеж вещества. Всяка възраст след раждането на бебето се отличава с различен хранителен режим: Кърмене. Захранване. Преминаване към обща храна. Хранене наравно с възрастните. В тази книга е събрана информация за храненето на детето от раждането му до тригодишната му възраст. Посочени са препоръки за здравословно хранене до 3 години, рецепти от детски кухни и мнения на утвърдени специалисти. ... |
|
Ако сте ценители на културното изкуство, изберете поредицата "Рецепти от цял свят". Тя ще ви предложи най-разнообразни рецепти от всички национални кухни, традиционни специалитети и най-популярните ястия от близки и далечни екзотични страни. Арабската кухня е с хилядолетна история, съчетаваща богато кулинарно разнообразие от Египет, Алжир Мароко и Тунис, Ливан, Сирия и Саудитска Арабия. В книгата ще намерите оригинални рецепти на вкусни и полезни салати, предястия, супи, постни ястия, ястия с различни видове месо и риба, както и типични арабски десерти. Насладете се на Арабската кухня. ... |
|
Интересни и многобройни рецепти за празничната трапеза. ... |
|
|
|
125 рецепти за вдъхновен живот. Да нахраним тези, които обичаме! Това е мотото на дебютната кулинарна книга на Гери, позната на любителите на добрата храна от кулинарната ѝ уеб страница - "Geri's Food". Това е и житейската философия на човек, който държи на семейния уют и споделеното удоволствие от храненето. Възможно ли е наистина вкусната храна да бъде подхранваща за тялото и душата? Разкошни снимки и апетитно изглеждащи рецепти илюстрират как всяко ястие може да се поднесе като подарък, награда или празник. Карамелизираното филе от сьомга или агнешките ребърца с марокански подправки наистина могат ... |