Учебникът Хигиена и технология на месо и месни продукти се базира на съвременните научни постижения и е съобразен с учебната програма на дисциплината Хигиена и технология на месото и месните продукти, залегнала в учебния план за студентите по Ветеринарна медицина от Ветеринарномедицински факултет при Тракийски университет в град Стара Загора. Предназначен е за студентите по ветеринарна медицина, както и за специалисти от практиката, работещи в сферата на месодобив, месопреработка, технологии за добив и преработка на риба и яйца. Тематичният обхват позволява в широкият читателски кръг да намерят място държавни служители и ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Суджуци, луканки, пастърми и други специалитети в домашни условия. ... В книгата ще научите всичко за: как да замразяваме прясно месо от домашни животни; осоляване на месо; сушене и опушване; консервиране по стари семейни рецепти; приготвяне на пикантни месни деликатеси. ... |
|
Дзверски вкусно - Библия на мераклията! Читателите му често се обръщат към него с Мастера, по форумите се подписва като Големия Дзвер, а повечето хора се обръщат към него с приятелското - бат Мити! Едва ли има човек, обичащ да приготвя в домашни условия каквито и да било луканки, суджуци, шунки, сланини, пастърми, салами, варено-пушени, жарени и така нататък - благини, на който да не се е налагало да потърси рецепта или съвети в блога и в страницата му. Блога му Дзверски вкусно, както и страницата му имат десетки хиляди последователи. Там те намират съвети за направа и на сирена, кашкавали, майонези, туршии, сладка, ... |
|
Книга за самотата, разгледана през призмата на имиграцията и на връзките. Книга за силата - и самотата - да загърбиш един живот и да скочиш в друг. Човекът в тази книга емигрира не само в нови географски територии, той се преселва в неизследвани досега кътчета на душата си, в нови връзки, в непознати състояния, прави равносметки, задава си въпроси. Свалила своята "втора кожа", Катерина Стойкова е все така до болезненост пряма със себе си и с читателя. Поетичното и тук е примесено с философска мъдрост, със съзерцателност и умение да уловиш детайлите на живота такъв, какъвто е, без оценка. "Трябва много да ... |
|
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия. Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди ... |
|
Забавете темпото, осолете и изсушете месото - станете майстор колбасар у дома. ... Ако ви е омръзнало да ядете нискокачествени колбаси с незнайни съставки и дори липса на месо... Независимо дали сте опитен готвач или напълно начинаещ, без нужда от специално оборудване, Майсторски колбаси от нулата е полезно ръководство за консервиране на месо и месни деликатеси в комфорта на собствената ви кухня. Консервирането и осоляването в домашни условия е по-лесно, отколкото си мислите и освен това е един чудесен начин да се насладите на вкусни и пресни колбаси, мезета и деликатеси без да харчиш много пари. В това ръководство, Тим ... |
|
Настоящият учебник е написан в съответствие с разработената от МОМН учебна програма и е предназначен за специалността „Техника и технология на месото и месните продукти" в техникумите по хранително-вкусова промишленост. В него са разгледани основните суровини и спомагателни материали, които се използват при производството на месни продукти, и изискванията към тях. Разгледан е също така химичния състав на мускулната, съединителната и мастната тъкан, изграждащи месните суровини, както и структурно-механичните свойства на месото и биохимичните процеси протичащи в него след клането на животните. Подробно са разгледани ... |
|
Учебникът написан от професор Йордан Петров е в съответствие с учебната програма на дисциплината "Месо и месни продукти". Предназначен е за студентите от Аграрния факултет при Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Тракийския университет - Стара Загора, но е и необходим наръчник за практиката от специалистите по животновъдство, които са се насочили в реализирането на краен продукт в животновъдната дейност, както и от работещите в месодобивните и месопреработвателните предприятия. Важно! Изданието е на много години и наличните бройки не са в перфектния вид, в който обичайно са книгите, които ... |
|
От поредицата "Смешни физиономии" ... Направете показаните от художника физиономии, като намерите всеки от елементите в страниците със стикери. Така ще развиете своята наблюдателност и съобразителност. Страниците на книжката са със специално лаково покритие, което позволява стикерите да се лепят и отлепват многократно. Това ще ви помогне да комбинирате така продуктите, че да създадете нови забавни лица. След това направете същите, само че с истински хляб и продукти. Така вашата трапеза ще се превърне в истински празник на кулинарната фантазия и незабравимо изживяване за вашите гости. В хода на заниманието ще ... |
|
Електрическата тенджера за бавно готвене е създадена в средата на 70-те години. Предназначена е била главно за готвене на боб и леки ястия за хора, работещи по цял ден. През следващото десетилетие станала много популярна. В края на миналия век и в началото на сегашния се наблюдава тенденция към промяна на навиците и начините на хранене. Много хора предпочитат естествените хранителни продукти, с по-малко изкуствени и химически добавки и подобрители и с по-голяма хранителна стойност. И така бавното готвене става отново популярно, а с това и тенджерата. ... |
|
Мюслито е част от серията NaturCroq , в която може да откриете още храни съдържащи натурални съставки. ... |
|
Храната е част от серията NaturCroq , в която може да откриете още храни съдържащи натурални съставки. ... |