"Роман, който влиза с взлом в детската стая на Прехода, взривява премълчаното, хваща за гърлото и започва един разговор, болезнен, но и разбиращ. Разговор, който отдавна трябваше да бъде проведен, в който има напускане и завръщане, американска мечта по неволя и вина по български. Смело, талантливо и остро писане с ум, талант и сърце. Един от най-силните дебюти, с които съм се срещал в последните години. Незаобиколим." Георги Господинов Йоанна Елми (1995) пише публицистика и проза. Част е от екипа на независимата медия "Тоест", работи и с Асоциацията на европейските журналисти - България, нейни ... |
|
Четката за зъби от Nordics е създадена специално за почистване на зъби с брекети и шини. Тя има 6580 меки влакна, които са изрязани в средната част, за да може по-лесно да обхванат и почистят както повърхността на зъбите, така и зоната около брекетите и шините. Изработени са от висококачествен найлон на Dupont и ефикасно премахват натрупаната плака, като по този начин помагат за защита от появата на кариеси. Ергономичната многоъгълна дръжка на четката Nordics е направена от PLA (полилактична киселина) - вид полимер, изработен от възобновяеми източници, който е рециклируем. Така от Nordics избягват употребата на ... |
|
100 дейности, които всеки ден ще увеличават и обновяват любовта ви. Книгата е с размери 15 x 15 cm. ... В началото, след като се влюбите, всеки миг, прекаран със скъпия на сърцето ви човек ви се струва значим колкото цял един живот. Един поглед, една усмивка като че траят с часове. Времето обаче минава - и нека си признаем - връзката се променя. Чакат ви тук и там, трябва да се видите с този или онзи човек, имате да възпитавате деца, да градите кариера. Останалата част от света може да започне да се вмъква между вас и любимия ви. Необходимо е усилие, за да запазите връзката и близостта си с любимата или любимия - но не е ... |
|
Направихме вино, изварихме ракия, но нещо не е наред - виното киселее, ракията има особен вкус. Как да поправим тези и много други дефекти на домашното производство на ракии и вина, ще разберем от тази книга. Ще научим: Защо не ферментира кашата от стари компоти и джибри, която сме приготвили за ракия? Какво трябва да направим, за да възбудим ферментацията? Много или малко е захарта, която сме добавили към ширата или мъстта? Как да намалим захарния градус на мъстта, за да получим хубаво вино? Можем ли да добавим цвеклови резанки към сместа за изваряване на ракия? Сода за хляб или пепел да сложим в киселеещ материал ... |
|
"Тази поредица от статии се основава на споходило ме неотдавна разбиране. Знаете ли, повече от 30 години съзнателно следвам духовния път, а в последните няколко години съм принуден да служа като учител. За това време имах доста опити, при които чувствах, че сякаш съм се доближил до това, което може да се нарече, проблемна точка или пробив. Този опит ми даде забележително осъзнаване, което изведе моя път на абсолютно ново ниво. Макар да осъзнавах, че това са важни опитности, смятах, че са основни, и всеки който, че бил за известно време по пътя на учителството, полагайки усилия, би трябвало да достигне до това ... |
|
Книгата, с която стартира революцията във ферментацията! Хляб. Сирене. Вино. Бира. Кафе. Шоколад. Повечето хора консумират ферментирали храни и напитки всеки ден. В продължение на хиляди години хората се наслаждават на отличителните вкусове и хранителните вещества, получени в резултат на преобразуващата сила на микроскопичните бактерии и гъбички. Дива ферментация: вкусът, храненето и занаятът на храните от живи култури е първата готварска книга, която широко изследва кулинарната магия на ферментацията. Вкусовете на ферментацията са завладяващи и сложни, буквално живи. Тази книга отвежда читателите на вихрено ... |
|
Наслаждавайте се на правенето (и пиенето) на ваши собствени първокласни вина. Правенето на висококачествени вина е забавно и лесно. Този задължителен за притежаване наръчник ви дава лесни за следване инструкции за всичко от избирането на правилното грозде и правилното оборудване до мачкането и ферментацията, до остаряването и бутилирането на вашето вино. Награждаваният домашен винар Тим Патерсън осигурява съвети как да правите всеки стил вино: червено, бяло, сухо, сладко и пенливо. Скоро семейството и приятелите ви ще вдигат тостове с вашите възхитителни творения! В книгата: екипирайте се, снабдете се с инструментите, ... |
|
Книгата е посветена на един от слабо разработените научни проблеми на наказателното право – престъпленията от частен характер. Разгледана е тяхната история от създаването на съвременното наказателно право през 1896 година до наши дни. Направен е анализ на техните конституционни основи в светлината на практиката на Конституционния съд. Разгледани са съставите на всички престъпления от частен характер в НК и са предложени редица идеи за тяхното усъвършенстване, както и за нови престъпления, които могат да бъдат преследвани по тъжба на пострадалия. Книгата разглежда и някои въпроси на теорията, свързани с престъпленията от ... |
|
Д-р Димитър Цаков е дългогодишен директор на Института по винарска промишленост в София. Специализирал е в Унгария, Франция и Русия. С научна цел е посетил специализирани институти и предприятия в Румъния, Австрия, Украйна, Армения, Грузия, Германия и Испания. Един от пионерите в производството на естествено пенливи (шампанизирани) вина у нас. Под негово ръководство и с личното му активно участие са създадени вината с контролирано наименование за произход (ВКНП) в България. Ръководител на колектив, разработил технологията за производството на розови вина у нас. Член на редколегията и автор на материали за Българска ... |
|
"Почвените и климатичните условия в нашата страна са благоприятни за развитието на овощарството. Това се потвърждава от създадените в някои райони огромни насаждения с овощни видове. Наред с тях овощни дървета се срещат във всеки двор, вилно място, по улиците и пътищата. Може да се каже, че България представлява огромна овощна градина, в която са застъпени почти всички овощни видове. Най-масови са засажденията от ябълки, круши, сливи, череши, праскови, кайсии и вишни. В отделни райони на страната големи площи са засадени с малини, ягоди и къпини. По-голяма част от плодовата реколта се реализира в прясно състояние на ... |
|
100 начина да защитите детето си. ... Какво е и какво не е тормозът в училище? Как да го разпознаем? Какви са признаците, че детето ни е жертва, и как да го защитим? Какво трябва да се направи, за да бъде прекъснат цикълът на насилие в класните стаи, и как да помогнем не само на жертвите, но и на насилниците? Насилникът, жертвата и наблюдателят са три роли в трагедия, която ежедневно се разиграва в домовете ни, в училищата, на детските площадки, улиците и работните места. Пиесата е истинска, а последствията могат да бъдат смъртоносни. В "Toрмоз в училище. Насилникът, жертвата и наблюдателят" един от най- ... |
|
Изцяло преработено издание. ... Без усилия на волята. Ключът, който ще ви направи свободни."Лесният начин на Алън Кар е метод, който работи. В ръцете си държите най-актуалната, модерна, изчерпателна и изпитана версия на Метода на Алън Кар - Лесният начин да спрете пушенето. Тя не само ще ви освободи от пушенето на цигари - хартиени или електронни, от вейпването (вдишване и издишване на изпарения от тютюн, нагряван в специални електронни устройства), от дъвченето на тютюн, смъркането на енфие и т.н., но и ще го направи лесно и приятно. Това твърдение на Алън Кар, направено в първото издание на книгата, беше ... |