Околоочен крем на "Ziaja", който има нежно действие и е без аромат. Богатата му формула спомага за намаляването на фините бръчици и линии, като същевременно с това предпазва от новото им образуване. В състава му е вложено масло от листа на магданоз, което има нежно озаряващо действие. Витамин A , витамин E , провитамин B5 и масло от семки на грозде се грижат за хидратирането и подхранването на епидермиса. Околоочният крем може да се използва и от хора, носещи контактни лещи. Подходящ е за ежедневна употреба и за всяка възраст."Ziaja Anti Wrinkle Eye Cream" e дерматологично тестван, с балансирано ... |
|
Магданозът (Petroselinum crispu) е ранен и високодобивен, листен сорт със силен аромат. Може да се отглежда в саксии и сандъчета . Той е източник на витамини А, С, К, на желязо и фолати. Също така стимулира апетита и подобрява храносмилането. Семената се засяват на открито от февруари до октомври месец. Реколтата се бере в зависимост от сеитбата. При по-гъсто засяване семена се самозаченват и дават ниска реколта. Вирее на светлина и добре дренирани почви. Достига височина до 80 cm. Други имена на Магданоза: Мерудия. ... |
|
Къдравият магданоз (Petroselinum crispum moss curled 2) e подобрен сорт с наситено зелени листа и висока добивност. Издръжлив е на застудяване и болести и при редовно бране дава последваща реколта. Може да се отглежда в домашни условия в саксии или сандъчета и да се използва като подправка към ястия. За свежа консумация и наситен вкус реколтата се бере преди цъфтеж. За сушене и консервиране магданозът се събира след цъфтеж. Начин на отглеждане: Засейте семената на дълбочина 1 - 2 cm и поливайте на лека струя за да не отмиете семената. За ароматна и богата реколта осигурете слънчево изложение, добре дренирана почва ... |
|
Плосколистният магданоз е ранен сорт със силно ароматни листа и изключително подходящ за употреба в ястия и декорация на салати. Не образува кореноплоди и не поляга при неблагоприятни условия. Растението е едногодишно и се сее от февруари до октомври на слънчеви места, като е необходимо валиране на почвата след сеитба. Може да се отглежда и в домашни условия в саксии или сандъчета . Бере се през цялата година. Други имена на Магданоза: Мерудия. ... |
|
Къдравият магданоз (Petroselinum sativum moss curled 2) е източник на много витамини и полезни вещества. Той е едногодишно растение, но при засаждане в домашни условия в саксии или сандъчета може да се отглежда и като многогодишно. Той е ранен и високодобивен сорт със силно ароматни листа, който не образува кореноплоди. Семената поникват за около 30 - 40 дни. Сеитбата му е от февруари до октомври, а беритбата - целогодишна Други имена на Магданоза: Мерудия. ... |
|
Магданозът (Petroselinum crispum) има гладки, назъбени, лъскаво зелени листа със средно силен аромат. Най-често той се отглежда като едногодишно растение в саксии , сандъчета или в зеленчуковата градина на открито. Семената се засяват на закрито в дълбоки саксии, 4 - 8 седмици преди последните слани. Директно засаждане на постоянно място може да се извърши след последните застудявания, когато почвата е топла. Магданозът вирее добре на слънчеви места с богата и влажна почва. Други имена на Магданоза: Мерудия. Продуктът е сертифициран като био от Bio-Siegel. ... |
|
Био семената от Къдрав Магданоз (Parsley Moss Curled) са добър източник на желязо, които могат да се отглеждат целогодишно в домашни условия в саксии или сандъчета . Семената се засяват за разсад между февруари - юни, а сеитбата им на открито е през периода март - май. Начин на отглеждане: Напълнете саксия или сандъче с почва, заравнете и притиснете за контакт. Полейте предварително. Разпръснете семената равномерно и ги покрийте с около 1 cm почва. Отново притиснете за контакт. Покрийте саксията с прозрачно фолио или друго така, че да осигурите достатъчно влажност за покълване и в същото време да наблюдавате ... |
|
Магданозът (Petroselinum crispum) е високодобивен листен сорт, който може да се отглежда целогодишно. Може да се отглежда в домашни условия в саксии или сандъчета и да се използва като подправка към ястия. За свежа консумация и наситен вкус реколтата се бере преди цъфтеж. За сушене и консервиране магданозът се събира след цъфтеж. Начин на отглеждане: Засейте семената на дълбочина 1 - 2 cm и поливайте на лека струя, за да не отмиете семената. За ароматна и богата реколта, осигурете слънчево изложение, добре дренирана почва и редовно поливане. ... |
|
Магданозът (Petroselinum crispum) е едногодишно растение с гладки, назъбени и тъмнозелени листа със силен аромат. Може да се отглежда в саксии и сандъчета или в зеленчукова градина. Семената се засяват на открито от февруари до май, а беритбата е целогодишна. Магданозът е с ниско съдържание на въглехидрати и има приложение в кулинарията. Подходящ е за направата на кето салата Табуле, а 5 g от реколтата му осигуряват 100% от препоръчителната дневна доза витамин К. Начин на отглеждане: Напълнете саксия или сандъче с почва, заравнете и притиснете за контакт. Полейте предварително. Разпръснете семената равномерно и ги ... |
|
Магданозът (Petroselinum crispum) е ароматно едногодишно растение, което е богато на витамини и минерални соли. Може да се отглежда в домашни условия в саксии и сандъчета или в градината. Семената се засяват от януари до септември месец. Растението вирее на сенчесто изложение, лека, влажна и плодородна почва. Магданозът достига височина до 40 cm, а беритбата му е между март и ноември. Други имена на Магданоза: Мерудия. ... |
|
Къдравият магданоз (Petroselinum sativum moss curled) е ранен едногодишен и високодобивен сорт със силно ароматни листа. Може да се отглежда в домашни условия в саксии и сандъчета или в градината. Семената се засяват директно без разсад между април и май, като е хубаво да разредите по-слабите растения, за да се развият по-силните. Дренирайте почвата, осигурете достатъчно светлина и поливайте умерено. Семената поникват за около 30 - 40 дни, а беритбата е между юли и ноември. Посевната норма е 70 - 80 g/100 m 2 . Други имена на Магданоза: Мерудия. Съвет: Редовното събиране на връхчетата ще стимулира нови разклонения и ... |
|
Едва ли има българин, който да не познава и да не употребява тези подправки. Вярно е, че мнозина бъркат резенето с копъра, или кориандъра с магданоза, но това не им пречи да ги използват както в ежедневното хранене, така и в приготвянето на туршии. Но малцина знаят, че освен овкусители и ароматизатори, те са и могъщи лечители. Копърът, резенето, магданозът, кориандърът, босилекът, маточината и розмаринът лекуват десетки болести, и най-вече рак. Руски учени отдавна извличат от семената на магданоза и копъра мощни вещества за борбата с рака. Те са открили веществото "глазиовианин А" и други подобни на него ... |