Маслото от макадамия лесно попива - не случайно се нарича "изчезващо масло". Маслото е хипоалергенно, има благотворно действие върху чувствителни кожи, идеално е за масаж по време на бременност. Служи за предотвратяване и намаляване на стрии. Прилага се на бебета в случаи на обриви и млечни корички. Помага при слънчеви изгаряния, протривания и белези от рани.
Маслото от макадамия има висока влагозадържаща способност. Ценна съставка е на масажни смеси и бази за ароматерапия, тъй като има плътна консистенция и почти не притежава собствен аромат. Всестранните качества на маслото от макадамия се отбелязват във всички изследвания. Намира приложение в много области на козметиката - лосиони, кремове, гелове, бебешки масла. Заради високата си стабилност е предпочитано в процедурите с "горещи масла."
Съхранение:
На тъмно и прохладно място (но не в хладилник) при температура 7 - 25° С. При отрицателни температури потъмнява и се сгъстява (т. н. "ефект на термошока"). Това не променя свойствата му, при затопляне маслото отново се връща в нормално състояние. "Врагове" на маслото са топлината, въздуха и светлината. При неправилно съхранение, започват да гранясват, което лесно се открива по миризмата и вкуса му. Препоръчително е до три месеца след отваряне на шишенцето, маслото да се употреби. След всяко ползване, да се избърсва гърлото на шишенцето, иначе разлятото навън масло бързо гранясва.
Маслото е жив биологичен продукт. В следствие на сезонни колебания в качеството на суровините между отделните партиди може да има малки различия в цвета, гъстотата или мириса.
За увеличаване срока на годност е добавена смес от натурални антиоксиданти - витамин Е, витамин С и лецитин. Те подсилват благоприятното влияние на маслото.
Маслото е жив биологичен продукт. В следствие на сезонни колебания в качеството на суровините между отделните партиди може да има малки различия в цвета, гъстотата или мириса.
За увеличаване срока на годност е добавена смес от натурални антиоксиданти - витамин Е, витамин С и лецитин. Те подсилват благоприятното влияние на маслото.